În curs de procesare...

Asigurare CMR

Asigurarea de raspundere a carausului pentru marfa transportata sau asigurarea CMR.

Polita de asigurare CMR, acopera raspunderea celui care efectueaza transporturi de marfuri cu autovehicule aflate in proprietatea sa, inchiriate sau in gestiune, pentru pagubele la marfa transportata, potrivit conventiei referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele.

Obiectul asigurat in cadrul acestei polite este raspunderea transportorului in calitate de caraus, pentru pagube produse marfii transportate cu vehiculul mentionat in polita.

Valabilitatea asigurarii poatre fi determinata pe un anumit transport/calatorie, sau pe o anumita perioada de timp. Principiile care stau la baza politei asigurarii CMR sunt aceleasi la majoritatea societatilor de asigurari dar conditiile de asigurare sunt diferite intr-o oarecare masura, in functie de politica interna a societatii.

Raspunderea transportatorului (riscurile acoperite) incepe de la primirea marfii pana la predarea acesteia si raspunde pentru pierderea totala, partiala sau vatamarea produselor transportate precum si pentru depasirea termenului de livrare